10 najboljih igara za smartphone koje smo dosad imali prilike igrati

10 najboljih igara za smartphone koje smo dosad imali prilike igrati

Razne sjajne stvari možemo raditi na našim pametnim telefonima, no najdraži dio većini nas je ipak zabava. Klinac od dvije godine, student, majka, pa čak i djed koji voli tehnologiju – bez obzira na godine, svi se vole igrati na mobitelu.

Zašto? Odgovor je jednostavan - mobilne igre pružaju nam mogućnost da nešto osvojimo, postignemo, budemo najbolji u nečemu. A priznali to mi ili ne, svi volimo taj osjećaj.

Angry Birds 

Vjerujemo da nema među vama onih koji nikada nisu čuli za ovu igru, a vjerojatno je i pokušali igrati. Zabavna igra s impresivnim razinama koje je potrebno proći, izludit će te prije ili kasnije toliko da poželiš mobitel baciti u zid. Kao što vjerojatno znaš, cilj igrača je uništiti sve svinje na terenu, koristeći praćke kojima upravljaju ptice. Igra je objavljena u 2009. prvo za korisnike iOS-a, a sljedeće dvije godine Angry Birds se proširio i na sve ostale platforme.

Plants vs. Zombies

Biljke protiv zombija još je jedna zabavna igra moderne tematike u kojoj igrač, vlasnik kuće, mora spriječiti zombije da ulaze na njegovo imanje, a to čini koristeći biljke. Ovu popularnu igru stvorio je PopCap, a igra je također dostupna na svim platformama.

Flight Control 

Svi dečki i muškarci koji su oduvijek sanjali o tome da postanu piloti sada svoj san mogu i ostavriti. Igrač je regulator zračnog prometa koji ima za cilj privući staze na terenu kako bi osigurao mlaznice, male avione i helikoptere. Kontrola leta završava kada se dva ili više aviona, odnosno helikoptera sudare. Iako postoji mnogo mobilnih igara sa sličnim scenarijem, smatramo da je kontrola leta najbolja među njima.

Where’s My Water?

Glavni junak ove Disneyjeve igre je prijateljski raspoloženi aligator zvani Swampy, kojeg igrači moraju opskrbiti vodom. Igra je izdana u rujnu 2011. i samo dvije godine kasnije izašao je i drugi nastavak. Osim što nas zabavlja na najjednostavniji mogući način, igra nudi razne izazove koji su sve teži kako se igrač penje na više razine.

Temple Run

Temple Run je trkaća igra u kojoj vozač putuje starim hramovima, gdje prikuplja novčiće i brani se od napada neželjenih gostiju kako bi se domogao “zlatnog idola”. Igra završava nakon što igrač pada s hrama ili ga pojedu ludi majmuni. Objavljena je 2011. godine.

Clash of Clans

Sukob klanova jedna je od najslobodnijih mobilnih igara. Riječ je o strategiji u kojoj sudjeluje više igrača, gdje jedan igrač napada drugog sa svojim vojnicima. I ovdje je cilj domoći se zlata i eliksira. Osim strategije, u igri možeš razrađivati obranu, štititi igrače i trenirati ih da biste bili najbolji.

Candy Crush Saga

Kada je prvi put objavljena, Candy Crush Saga privukla je pozornost ljudi svih dobnih skupina, ali i spolova, te je postala broj jedan na svim popisima mobilnih igara. Zakon, zar ne? Radnja cijele igre vrti se oko bombona, a osim što jezabavna, ova igra je i slatka za prste polizati.

Football Manager

Ako si oduvijek sanjao o tome kako je biti nogometni menadžer, sada to možeš iskusiti u mobilnoj igri koju je objavila stara dobra SEGA. U igri možeš birati igrače i postavljati ih na teren, a osim toga možeš razrađivati strategije da bi igra tvoje momčadi bila što bolja. Kao igrač imaš značajnu ulogu u tome kako će tijek igre teći, što je ujedno glavni razlog zašto je ova igra stekla toliku popularnost.

The Room

Soba je jedna od najcjenjenijih strateških i mentalno izazovnih mobilnih igara koje se trenutno nalaze na tržištu. Glavni cilj igre je otvoriti kutije koje su zaključane brojem ili nekim drugim zaštitnim mehanizmom. Igra je dobar izbor želiš li vježbati svoju mentalnu aktivnost ili se pohvaliti prijateljima svojom inteligencijom ;).

Pokémon GO

Iako je igra objavljena u srpnju 2016, već je postala jedna od najboljih i najpopularnijih igara izrađenih za mobitele. Cilj igre je, naravno, skupiti sve Pokemone. Ono po čemu je igra postala toliko brzo popularna je što na specifični način koristi GPS.Naime, igrač najprije Pokemona treba pronaći pomoći GPS-a da bi ga tek mogao i uhvatiti. Nadamo se da će takvih aktivnih igara biti sve više, jer su klinci napokon izašli iz svojih domova u šetnje prirodom :).

A ti, imaš li ti svoju omiljenu mobilnu igru?

Datum objave 2017-08-13 0 623

KomentirajOdgovori

Morate biti prijavljeni da ostavite komentar.
Prev
Next

Nema proizvoda

To be determined Dostava
0,00 kn Ukupno

Kupi