ZNAŠ LI zašto više volimo surfati na mobitelu umjesto na računalu?

ZNAŠ LI zašto više volimo surfati na mobitelu umjesto na računalu?

Joj, sjećaš li se onog trenutka kada se pred tobom stvorio novi Pentium dvojka, ushićenja pri prvom okidanju s fotićom koji je tvoja obitelj posudila od trećeg bratića iz Njemačke ili prvog susreta s veselim Super Marijom i Luigijem? Samo 10-ak godina kasnije funkcije svih ovih gadgeta preselile su se na jedan uređaj – mobitel.

Danas je mobitel najomiljenija igračka koju ne ispuštamo iz ruku, doslovce, gotovo ni u jednom trenutku. Zašto je tome tako, saznaj u nastavku.

Mobitel nema žicu

Kako i sama riječ kaže, s njime smo mobilni. Nema one dosadne žice u koju se svako malo popiknemo i zbog koje ne možemo napraviti više od par koraka. To nam omogućuje da su informacije dostupne bilo kada i bilo gdje. Budući da je stalno u pokretu s nama, pametni telefon savršeni je za distribuciju podataka. Sjeti se sebe u trgovini kada dvoumiš koju haljinu kupiti – fotkaš ih i šalješ frendici, zar ne? Ili pak si u restoranu i nakon što dobiješ jelo nestrpljivo čekaš onih nekoliko stotinki sekunde da se konobar udalji od stola, da bi fotkao svoje jelo i stavio ga na Instagram. Neka frendovima cure sline! ;)

Živimo u trenutku

Pametni mobiteli omogućuju nam da se informiramo iste sekunde kada se nešto dogodi i da tako budemo «u tijeku s događajima». Selfie, snimanje mobitela, slanje poruka – sve je jednostavno sa smartphoneom u ruci, ali i s mnogobrojnim društvenim mrežama o kojima smo postali ovisni. Baš nam iz tog razloga nevjerojatno teško pada pražnjenje baterije - jer nas ugašeni mobitel odjednom dijeli od ostatka svijeta. O tome kako sačuvati svoju bateriju da traje što dulje već smo pisali, pa svakako «baci oko».

Mobitel nas rješava dosade

Ne tako davno naše su bake znale uživati u miru i simfoniji cvrčaka. No, većina današnjih mladih ne može sjediti u miru jer misli da nema život ili da troši svoje vrijeme uzalud. Kako i ne bi to mislili, kada im je bunar s nepresušnim izrazito zanimljivim sadržajem dostupan samo u par klika, putem mobitela. Želiš se opustiti, tu su igrice ili glazba, želiš učiti, tu su aplikacije za učenje, dok za jednostavno surfanje uvijek možeš koristiti poznate tražilice poput Googlea, Yahooa ili Binga.

Aplikacije naše svagdašnje

Jednom kada otkriješ aplikacije, tvoj će mali svemir dobiti novu dimenziju. Aplikacije su sinonim za nevjerojatne mogućnosti, a prava je aplikacija u pravo vrijeme, zlata vrijedna. Zamisli se na ljetovanju u Dalmaciji i odjednom se pogubiš, ne znaš kuda skrenuti, kako doći do prvog obližnjeg grada. GPS aplikacija ovdje će ti uštedjeti mnogo vremena, živaca i goriva, zar ne? Ili se sada zamisli kako se uskoro spremaš na daleki put. Tvoje putovanje može krenuti u dva smjera: prvi, kupit ćeš avionsku kartu u nekoj agenciji za popriličnu svotu oko koje ćeš još danima jadikovati ili drugi, preko poznatih mobilnih aplikacija saznat ćeš koja agencija nudi najjeftinije letove i kartu kupiti tamo. I o tome smo nedavno pisali, a cijeli članak o aplikacijama koje će ti omogućiti ugodnije i jeftinije ljetovanje možeš pročitati ovdje.

Dakle, mobitel je postao naš najbolji prijatelj. Zbog njegovih izrazito velikih mogućnosti važno nam je koliko ima memorije, ali i koliko je izdržljiva njegova baterija. Ako trenutno nisi zadovoljan svojim, sigurni smo da na UMI web shopu možeš pronaći alternativu s kojom ćeš biti zadovoljan.

Datum objave 2017-07-22 0 124

KomentirajOdgovori

Morate biti prijavljeni da ostavite komentar.
Prev
Next

Nema proizvoda

To be determined Dostava
0,00 kn Ukupno

Kupi