Uči strane jezike - na mobitelu

Uči strane jezike - na mobitelu

Visoke temperature zakucale su nam na vrata i otvorile sezonu turističkih putovanja. Bez obzira hoćeš li posjetiti hrvatsku obalu koja ljeti obitava strancima ili ćeš “pobjeći” izvan naših granica, jedno je sigurno - poznavanje stranog jezika važno je.

Mali smo narod i naivno je vjerovati da će drugi učiti naš jezik i prilagoditi se nama. Zato je najbolje uzeti stvari u svoje ruke i naučiti barem nekoliko osnovnih rečenica jezika države koju planiraš posjetiti ovo ljeto! Uostalom, znaš kako se kaže, što više jezika znaš - više vrijediš.

U nastavku ćemo te upoznati s pet aplikacija za učenje stranog jezika koje jednostavno možeš instalirati na mobitel i tako novi jezik učiti u autobusu, na plaži, pod pauzom, i to za - nula kuna! Odlično, zar ne?

DUOLINGO

duolingo

Najbolja aplikacija za početnike je Duolingo koji ti omogućuje da brzo svladaš osnovne jezične fraze i osnovne riječi. Aplikacija će ti i pomoći da usavršiš jezik nakon što jednom svladaš osnove gramatike. Učenje je zanimljivo, a osmišljeno je po principu odabira jezika koji već poznaješ i jezika koji tek želiš naučiti. Uparivanjem nepoznatih riječi sa slikama proces učenja vrlo je brz. 

ENGLISH FOR KIDS

Autor ove aplikacije je Miracle FunBox. Napravio je odličnu aplikaciju za početno učenje engleskog jezika, izrazito vizualnu i preglednu. Radi po principu prikazivanja sličica koje djeca prepoznavaju i tako memoriraju engleske pojmove. U učenje su uključene teme poput boja, životinja, slova, brojeva, oblika, voća & povrća, odjeća, sportova, emocija, kuća, vremena i slično. English for Kids zabavan je način da svoje dijete pripremiš za učenje stranog jezika ili poboljšaš njegove jezične vještine. 

LEARN ENGLISH WORDS FREE

Za besplatno učenje vokabulara odraslih i fraza vezanih za turistička putovanja, poslovni jezik, slenga nekog naroda i slično, tu je aplikacija Learn english words free. Učenje se temelji na 10.000 flash kartica, a sudeći po recenzijama, dnevno ju je dovoljno koristiti tek 10 minuta da bi se vidio napredak. U aplikaciji možeš složiti i vlastitu listu riječi koju kasnije repriziraš dok je, naravno, ne usvojiš.

MEMRISE: LEARN A NEW LANGUAGE

Dosadašnji korisnici ovoj su aplikaciji dali vrlo visoku ocjenu od čak 4.7. Voli je i Google koji ju je nagradio s Best App Winner za 2017. godinu. Pomoću aplikacije možeš učiti razne jezike od španjolskog do kineskog i japanskog. Učenje se dijeli u razne igre pa je vrlo zabavno, a “učitelji”su izvorni govornici. Memrise: learn a new language možeš skinuti ovdje.

BUSUU

Aplikacija Busuu vjeruje kako “nije dovoljno učiti jezik, važno je zaljubiti se u njega”. Također je pokupila važnije nagrade, a navodno je toliko tražena jer je vrlo interaktivna. Upravo interakcija učenje čini zanimljivim, a događa se kroz nekoliko razina: slušanje, pisanje, dijalog i gramatiku. Navodno je dovoljno samo 22.5 sati za učenje jednog jezičnog stupnja.

busuu

Datum objave 2017-06-14 0 327

KomentirajOdgovori

Morate biti prijavljeni da ostavite komentar.
Prev
Next

Nema proizvoda

To be determined Dostava
0,00 kn Ukupno

Kupi